Byflou Journal
CPHFW: De bedste looks fra AW24
| Luna Vraa | Mode

CPHFW: De bedste looks fra AW24

Dyk ned i højdepunkterne fra Copenhagen Fashion Week gennem øjnene af mode-indkøbene Marlene og Ida samt blogskribent Luna. Få et smugkig på deres udvalgte looks fra de nye AW24 kollektioner af Baum und Pferdgarten, GANNI, og Stine Goya.

Baum und Pferdgarten


LOVE UND FRIENDSHIP - Since 1999

“This was one for the books!” var captionen på Baum und Pferdgartens backstage video, der aften efter deres show til Copenhagen Fashion Week, blev postet på deres Instagram. Et show der i år var mere end blot en fremvisning af deres kommende AW24 kollektion, men også en kærlighedserklæring mellem de to designere og veninder Helle Hestehave og Rikke Baumgarten.

Årets kollektion under navnet ‘LOVE UND FRIENDSHIP - Since 1999’ fejrede det ikoniske danske modemærkes 25-års jubilæum, der både viste os helt nye styles, tog os tilbage i tiden med velkendte designs fra arkiverne og teasede for et kommende sneakers samarbejde. Showet, der blev afholdt på Refshaleøen i København, viste os det absolut bedste fra både Rikke Baumgarten og Helle Hestehaves kreative hjerner, der blev fremhævet af feminine håndlavede smykker fra Yours Truly by Peter Jensen - en nær ven af modehuset.

Corporate Core & Paliet-mesh

Kollektionen udstrålet på den mest harmoniske måde både Rikke Baumgarten og Helle Hestehaves karakter, med designs der perfekt balancerer klassisk tidløs design, med en legesyg nytænkende undertone.

Årets kollektion taler smukt til den blomstrende ‘Corporate Core’ trend, med klassiske habitter og skjorter, elegante silhuetter, nålestriber og trenchcoats. Kombineret med detaljer som mesh-overlay, palietter, skinnende rød læder og utraditionel lag-på-lag styling, får kollektionen det velkendte Baum und Pferdgarten udtryk vi alle kender og elsker. Vi så en farvepalette, der tydeligt er formet af kollektionens sæson, med diskrete og mørke farver som navy, bordeaux og tan, men vi blev samtidig introduceret for farvekombinationer som baby blå og brun samt pastel pink og grå.

Marlene / Baum und Pferdgarten - Look 19
Ida / Baum und Pferdgarten - Look 20
Luna / Baum und Pferdgarten - Look 2

GANNI


Copenhagen Nostalgia

GANNI gør sig endnu en gang uundgåelig til Copenhagen Fashion Week, og bryder normerne med deres nye kollektion. Du har måske kigget forgæves efter GANNIs AW24 show i årets CPHFW program, som mange af os andre. Efter 10 år som fast inventar på catwalken til Copenhagen Fashion Week, tager GANNI et skridt tilbage, dropper deres faste show og gør plads til fremtidig design talent indenfor modeverdenen.

Men det har bestemt ikke sat en stopper for at GANNI endnu en gang har skabt en enestående AW24 kollektion, der i år går under navnet ‘Copenhagen Nostalgia’. Et skridt tilbage fra CPHFW, har samtidig betydet refleksion for kreativ direktør, Ditte Reffstrup, der beskriver kollektionen som et kærlighedsbrev til GANNI teamet og byen der har skabt rammerne for hele GANNI-eventyret - København. Det nyeste photoshoot af AW24 kollektionen præsenteres i et rødt og hvidt miljø, der repræsentere det danske flag, men den Tivoli-røde farve har også en større sentimental betydning for Ditte Reffstrup og GANNI-teamet.

The Grown-Up GANNI Girl

I den nye AW24 kollektion ser vi vores GANNI Girl udvikle sig fra ungdommelig og legesyg til en mere grown-up sofistikeret GANNI Girl. Kollektionen bærer tydeligt præg af en mere raffineret kreativ linje, hvor sorte nuancer, grå-sølv toner og neutrale jordfarver udgør farvepaletten. Men den modne GANNI Girl er bestemt ikke blevet kedelig, og hun kombinerer sit outfit med elementer i metalliske tekstiler, brændte orange farver og pastel pink.

Mange af de kendte GANNI karaktertræk er stadig at finde i AW24 kollektionen, som oversized jakker, innovative tekstiler, vilde teksture og kontraster. Vi har absolut heller ikke set det sidste fra snøreringe og bæltespænder. Det hyper populære look fra GANNIs Buckle Ballet Flats går igen på alt fra støvler til tasker og er kombineret med patent læder i nye metalliske farver. Den populære Bou Bag gør også sin entré i AW24 kollektionen og spillede hovedrollen i GANNIs ‘Fabrics of The Furture’ udstilling, hvor den var udført i innovative tekstiler og helt nye farver.

Marlene / GANNI - Look 3
Ida / GANNI - Look 21
Luna / GANNI - Look 30

Stine Goya


ART.WORK.

Sidste sæson, til Stine Goyas SS24 kollektion, tog hun sit show med til hendes hjem-gade og denne sæson kommer vi endnu tættere på designer Stine Goya. I modehusets eget Atelier, der i samarbejde med den britiske kunstner David Risley var blevet forvandlet til et kunstgalleri, blev den nye AW24 kollektion præsenteret. Kollektionen ‘ART.WORK.’ udstråler Stine Goyas hengivenhed og kærlighed til kunsten - hvordan den har formet Stine Goya som brand og som person. Stine Goya huset er karakteriseret ved deres kunstneriske prints og de fungerer som fundamentet for den identitet, der gør Stine Goya til et elsket og kendt brand verden over.

Vi så samtidig et show der udstrålede en ydmyghed over for hele det kreative Goya team. De kreative personligheder bag hver print, design og håndværk blev portrætteret af David Risley, og malerierme udgjorde en del af den interiør, der var udstillet i atelieret. Tilmed gjorde hele backstage-teamet entré sammen med Stine Goya selv, ved showets afslutning.

Arkitektoniske motiver & håndtegnede valmuer

Med kunsten som grundsten for kollektionen, ser vi endnu en gang nogle helt fantastiske prints fra AW24 kollektionen. Elegante arkitektoniske motiver og håndtegnede valmuer prydede flere items på catwalken, side om side med klassiske Goya tern, jacquardvævede detaljer og head-to-toe glitter outfits.

Ligesom hos Baum und Pferdgarten, ser vi hints til ‘Corporate Core’ tendensen, med nederdele i midi-længder og overdimensionerede habitjakker, men stylet med en mix af feminine silkebluser, intens bordeaux læder og rå metalnitter. Og metal hardware gik også igen i flere key-items fra kollektionen, hvor store smykke lignede detaljer var inkorporeret i tøjet.

Marlene / Stine Goya - Look 23
Ida / Stine Goya - Look 21
Luna / Stine Goya - Look 2
Luna Vraa

Siden 2018 har Luna Vraa været content writer og blogskribent hos Byflou.com, hvor hun har udviklet viden indenfor e-commerce, marketing og Byflous produktportefølje af mode, møbler og interiør.